Egyéni program (Individual)
$900

DS2019-es vízum nyomtatvány

Egészségügyi biztosítás

SEVIS díj

Nagykövetségre való előkészületek

Indulás előtti tájékoztató

Segítségnyújtás a program ideje alatt

Biztosított munkahely (Placement)
$1200
Biztosított munkahely (Te választod ki)

DS2019-es vízum nyomtatvány

Egészségügyi biztosítás

SEVIS díj

Nagykövetségre való előkészületek

Indulás előtti tájékoztató

Segítségnyújtás a program ideje alatt

Mit nem tartalmaz az ár?

  • Vízum díj (160 $)

  • Repülőjegy költség (kérésre, partnereink segítségével kedvezményes jegyeket tudunk foglalni)

  • Útlevél díj (ha a régi lejárt és szükséget újat készíteni)

  • Zsebpénz (étkezésre, utazásra a munkahelyre és vissza, lakás kaució)

Gyakori kérdések a programmal kapcsolatosan

Beiratkozási feltételek:

Ezt a programot egyetemisták számára hozták létre, akik akkreditált magán vagy állami felsőoktatási intézményben tanulnak Magyarországon vagy külföldön és szeretnének eltölteni 3 hónapot Amerikában. Ha az életkorod 18-26 év között van, legalább közép szinten beszéled az angol nyelvet és nem vagy bűntetett előéletű, akkor 100%-an megfelelsz a követelményeknek.

Hozhatom a barátaimat is?

Természetesen! Sőt, ha többen vagytok az csak fokozza a nyári élményeket. Abban az esetben, ha rajtunk keresztül választotok munkahelyet, akkor biztosítani tudjuk, hogy többen is akár ugyanahhoz a munkaadóhoz kerüljetek.

Mennyit fogok keresni az USA-ban?

Azt, hogy ki mennyi zöldhasúval jön haza, az természetesen egyénfüggő! Mi biztosítani tudunk számodra egy munkahelyet, mely segítségével fedezni tudod az ottani kiadásaidat (lakás, étkezés, utazás) és amelett még egy picit félre is tudsz tenni. Viszont aki ügyes, az második munkahelyet is talál magának és akkor a jövedelem már igencsak megnövekszik. Átlagosan az egyetemisták 4000 – 6000 $ közötti összeget keresnek a nyári szünidő ideje alatt.

Válthatok munkahelyet, ha nem tetszik?

Igen, lehet munkahelyet változtatni, viszont az amerikai vízum szponzorod (szervezet, aki kiadja a vízumhoz szükséges papírokat) bele kell egyezzen a változtatásba. Vannak bizonyos munkahelyek, melyeket nem enged meg a program (ezekről kérdezd a képviselődet, ahol beiratkoztál), szóval óvatosan kell kezelni ezt a témát.

Mikor lesz lehetőségem utazni?

Szabadnapjaidon annyit utazol, amennyit csak szeretnél, viszont ha nem csak 1-2 napos kirándulást szeretnél, akkor meg kell várnod a program végét és utána a vízumtípusod lehetővé teszi, hogy még max.30 napot utazással tölts ki.

Magyar állampolgárként is kell vízum?

Ebben az esetben igen! A magyar állampolgárok, ha túristaként mennek, akkor élveznek vízummentességet. Mivel ebben az esetben ideiglenesen dolgozni mész ki, szükség van a J1-es vízumra, melyet az amerikai nagykövetségen fogsz igényelni, miután minden papírodat előkészítettük.

Választhatok munkahelyet a szakmámon belül?

A nyári Work&Travel program nem adja meg ezt a lehetőséget sajnos. A munkahelyek, melyek az egyetemisták rendelkezésére állnak a vakáció időszakában a turizmus területén találhatóak vendéglőkben, hotelekben, üzletekben, vidámparkokban, medencéknél. Ha a választott szakmádon belül szeretnél elhelyezkedni, akkor is lépj velünk kapcsolatba és abban is megpróbálunk segíteni.