Beiratkozási határidő a programra:

Days
Hours
Minutes
Seconds

A programról

MI IS AZ A WORK&TRAVEL PROGRAM?

A programot az amerikai kormány hozta létre még a 60-as években és jelenleg a legnépszerűbb rövidtávú kulturális csereprogram.
A programot az egyetemisták számára indították a világ minden tájáról, akik meg szeretnék látogatni az Egyesült Államokat és ki szeretnék próbálni az amerikai életstílust a nyári vakáció ideje alatt.

A programot az amerikai külügyminisztérium ellenőrzi (D.O.S. – Department of State), akik közvetlenül együttműködnek az amerikai nagykövetségekkel, az akkreditált amerikai szervezetekkel és az ő helyi képviseletükkel, mint a GTA.

A programban részt vehetnek olyan hallgatók is, akit akkreditált vagy akkreditálási folyamat alatt lévő állami vagy magán egyetem alapképzésére, mesterfokozatára vagy doktori képzésére iratkozott be, akiknek az életkoruk 18 és 26 év között van, és legalább társalgási szinten beszélik az angol nyelvet.

MIVEL GAZDAGODSZ EGY ILYEN PROGRAM SORÁN?

Munkatapasztalat
Egy ilyen program után mindenki más szemmel nézi a világot és a megszerzett munkatapasztalat hatalmas előnyt fog nyújtani a számodra, amikor szemtől szemben találod magad egy munkaadóval, mivel az önéletrajzodban már nem üres hely fog tátongani a munkatapasztalat kockában. Az Amerikában eltöltött pár hónap felelősségtudatra ébreszt és megtanít ellátni saját magadat, egyszóval önállóbb leszel.

Anyagi függetlenség
Ez az egyik legfontosabb előnye ennek a programnak. Sok egyetemista számára, akik távol vannak az otthon kényelmétől, az első esély és alkalom arra, hogy anyagilag eltartsák magukat. A legtöbb egyetemista elmondása szerint 3 hónap leforgása alatt 4000 és 8000 dollár között keresett Amerikában (vagy akár többet is), amit persze Magyarországon ennyi idő alatt nem tudtak volna megkeresni.

Angol nyelv
Ez a program olyan, mintha egy három hónapos intenzív angol nyelvkurzusra iratkoznál be. A nyelvtanulás garantált!

Élettapasztalat
Akik beiratkoznak a programba, lehetőségük adódik 3 hónapot távol lenni az otthonuktól, ami egy nagyon fontos lépés a felnőtté válás folyamatában. Az értékrend, a gondolkodásmód átalakul és ez a tapasztalat segít gyorsabb, jobb döntéseket hozni későbbi életedben.

Utazás és szórakozás más, a világ minden tájáról érkezett fiatalokkal
A program lejárta után lehetőséged adódik, hogy a vízum lejárta után még egy hónapot utazgass a megkeresett pénzből. Barátaiddal vagy az ott megismert emberekkel közösen eljuthatsz olyan helyekre, amiket addig csak filmekben láttál, és ezzel is növeled az általános műveltségedet és értékrendedet.

85%-a az egyetemistáknak azt mondta, hogy átlagosan 6500 dollárt kerestek

Ez persze egyéntől függ, hogy ki mennyit szeretne keresni. Az összeget nagyban befolyásolja a ledolgozott órák száma, a hozzáállás és az életvitel is. A végén persze nem a pénz lesz a Work&Travel programban való részvétel legfőbb oka. Sokkal többre fogod értékelni a tapasztalatot, az élményt és kalandot.

A program menete lépésről lépésre

1
Meghozod életed legjobb döntését és beiratkozol a programba.
2
Választasz egy munkahelyet az ajánlatból.
3
Az amerikai partner szervezet kiadja a vízumhoz szükséges nyomtatványokat.
4
Papírmunka és vízum interjú programálás.
5
J1-es munkavízum megszerzése
6
Repjegyvásárlás a lehető legjobb áron.
7
Pakolás a bőröndbe és indulhat az utazás.
8
Amerikában dolgozol, utazol és pénzt keresel.
9
Hazatérsz az egyetem kezdésére.
A felejthetettlen élményt ajánlod másoknak!